Travelodge debiutuje jedynym międzynarodowym hotelem marki Ipoh?

Wysłane przez: wsmadmin
Kategoria: Malezja Informacja prasowa

Travelodge Ipoh to czwarty hotel Travelodge, który zostanie otwarty w Malezji w czasie poniżej 18 miesięcy. Ipoh, 16 stycznia 2020 r. – Travelodge Hotels Asia (TLA), jedna z najszybciej rozwijających się firm hotelowych średniej klasy w Azji, zwiększa swoją ekspansję w Malezji wraz z debiutem czwarty hotel, Travelodge Ipoh. Hotel został otwarty dzisiaj po udanej rebrandingu i renowacji dawnego Heritage Hotel Ipoh.

Czwarte co do wielkości miasto w kraju, Ipoh, w ostatnich latach zdobywa stałe uznanie jako cel turystyczny. Splot czynników – w tym głęboko zakorzenione dziedzictwo kolonialne i kulturowe miasta, bogactwo atrakcji przyrodniczych w Ipoh i wokół niego, a także dogodny dostęp dla turystów dzięki własnemu międzynarodowemu lotnisku – zwiększyły atrakcyjność Ipoh i popularność wśród turystów krajowych i zagranicznych zarówno. Oczekuje się, że turystyka w mieście zyska dalszy wzrost, gdy administracja Peraka zacznie wdrażać różne inicjatywy w ramach kampanii „Odwiedź Malezję Rok 2020”. „Cieszymy się, że możemy rozpocząć rok 2020 od otwarcia naszego czwartego hotelu Travelodge w Malezji. Nasze wejście do Ipoh jest napędzane naszą wiarą w perspektywy rozwoju miasta, które stanie się jednym z najważniejszych miejsc w kraju w nadchodzących latach” – powiedział Marcus Aw, dyrektor zarządzający Travelodge Hotels Asia. „Dzięki Malezji na ogromnym ruchu turystycznym i ambitnym celom przyciągnięcia 30 milionów międzynarodowych gości, uważamy, że istnieje znacznie więcej możliwości rozwoju, szczególnie dla globalnych marek hoteli średniej wielkości, które zaspokajają potrzeby świadomych podróżnych. Chętnie wprowadzamy markę Travelodge do innych miast, takich jak Kota Kinabalu, Malakka, Johor Bahru i Kuching – żeby wymienić tylko kilka – i budujemy nasze portfolio, pracując nad 15 hotelami w Malezji do 2025 r.”

Travelodge Ipoh położony jest w pobliżu dzielnicy biznesowej miasta i słynnych atrakcji turystycznych, takich jak Concubine Lane, Mural Art Lane, jaskiniowa świątynia Perak Tong, zamek Kellie i Gua Tempurung. Oferuje 268 nowo wyremontowanych pokoi w pięciu kategoriach – Superior, Deluxe, Premier, Family Deluxe i Family Suite – zarówno dla gości biznesowych, jak i dla przyjemności.

Dodatkowo hotel oferuje 2 sale konferencyjne, 3 sale balowe i wielką salę balową, co czyni go idealnym miejscem na spotkania, imprezy motywacyjne, konferencje i wystawy (MICE). Inne udogodnienia obejmują szybką sieć WIFI, telewizję satelitarną, samoobsługową pralnię samoobsługową, siłownię, kącik zabaw dla dzieci oraz The Lodge, wielofunkcyjną wspólną i jadalną przestrzeń, aby dopełnić podróż Travelodge Ipoh, która zapewnia komfort, wygodę i łączność .

Zwiększenie obecności na rynku w Malezji

Otwierając swoją czwartą nieruchomość w czasie krótszym niż 18 miesięcy, TLA potwierdza swoje zaangażowanie i zaufanie do malezyjskiego rynku hotelowego. Travelodge Bukit Bintang został otwarty w 2018 roku, a trzy kolejne obiekty szybko pojawiły się w Kuala Lumpur, Penang i Ipoh – mianowicie Travelodge City Centre, Travelodge Georgetown, a teraz Travelodge Ipoh.

„Jesteśmy bardzo podekscytowani naszymi długoterminowymi perspektywami na tym rynku. Dzięki czterem hotelom i silnej infrastrukturze – w tym kompetentnemu zespołowi lokalnemu, kierowanemu przez weteranów branży i wspieranemu przez dynamiczne młode talenty – mamy doskonałą platformę do przyspieszenia naszej obecności i realizacji naszych ambicji rozwojowych w Malezji” – dodał Aw. .

Travelodge Hotels Asia jest jedną z najszybciej rozwijających się międzynarodowych firm hotelarskich średniej wielkości w Azji, z 13 hotelami otwartymi w ciągu trzech lat w dziewięciu miastach, w tym w Bangkoku, Batam, Hongkongu, Kuala Lumpur, Pattaya, Penang, Singapurze, Seulu i Ipoh. Firma zamierza do 2025 r. zwiększyć liczbę hoteli do 50, zdobywając segment usług midscale select w stolicach i kluczowych lokalizacjach w Azji